Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул и карфиол

 Салата от зрял фасул и карфиол

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 200 г карфиол
• 1 глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1-2 с.л. ситно нарязан копър
• 5-6 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно, изпържваме го в сгорещената мазнина до омекване и оставяме да изстине.

Накъсваме карфиола на розички и го варим 5-6 мин в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и също го оставяме да изстине. После го сипваме при лука и прибавяме отцедения фасул и счукания чесън.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. По желание можем да подкиселим с оцет или лимонов сок. Поднасяме салатата поръсена с наситнения копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало