Продукти:
• 12-14 сухи червени чушки
• 1 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 3-4 глави лук
• 4 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на парчета и ги слагаме в тенджера. Заливаме с топла вода, която да ги покрие. Посоляваме и прибавяме оцета, олиото и ситно нарязаните скилидки чесън.
На фурна или котлон опичаме сложения в тавичка необелен лук. После го обелваме, нарязваме го на филийки и го прибавяме към чушките. Под похлупак варим на умерен огън. Когато сместа кипне, отстраняваме тенджерата от огъня и отцеждаме.
Щом изстине, прибавяме нарязаните на малки кубчета твърдо сварени яйца и разбъркваме. Разпределяме салатата в чинии за сервиране и заливаме с част от маринатата, в която сме варили продуктите.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...