Продукти:
• 1 кг картофи
• 60 г краве масло
• 1 стрък копър
• кимион
• 2-3 с.л. тиквено семе
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри кубчета и ги сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили малко кимион и половината от маслото. Внимаваме да не омекнат много.
Изваждаме ги, подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с останалото разтопено масло. Поръсваме със ситно нарязан копър и счукано на ситно тиквено семе.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...