Продукти:
• 8-10 глави лук /около 400 г/
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• 1/2 к.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го изпичаме в умерена фурна. Оставяме го да изстине и го нарязваме на филийки, които разпределяме в чиниите за сервиране.
Отгоре поръсваме нарязаните орехови ядки, нарязаните на малки кубчета яйца и ситно нарязания магданоз.
Поливаме салатата с олиото, което сме разбили до побеляване заедно с оцета и сол на вкус.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...