Кулинарни рецепти » Салата от печен лук

 Салата от печен лук

Продукти:

• 8-10 глави лук /около 400 г/
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• 1/2 к.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го изпичаме в умерена фурна. Оставяме го да изстине и го нарязваме на филийки, които разпределяме в чиниите за сервиране.

Отгоре поръсваме нарязаните орехови ядки, нарязаните на малки кубчета яйца и ситно нарязания магданоз.

Поливаме салатата с олиото, което сме разбили до побеляване заедно с оцета и сол на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало