Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с праз и маслини

 Салата от зрял фасул с праз и маслини

Продукти:

• 200 г стар фасул
• 1-2 стръка праз лук /бялата част/
• 1 шепа черни маслини без костилки
• 2 моркова
• 2 картофа
• 2-3 с.л. зехтин
• прясно изцеден лимонов сок
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода до омекване. Изцеждаме го в гевгир и го объркваме с почистения и нарязан на ситно праз.

Отделно сваряваме измитите картофи и моркови, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Объркваме и тях в салатата. Накрая прибавяме маслините.

Поръсваме със сол и черен пипер и подправяме със зехтин и лимонов сок. Сервираме салатата след около 2 часа.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало