Продукти:
• 4 едри картофа
• 2 портокала
• 2 малки ябълки
• 2 домата
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1 малка зелена салатка
• 4 с.л. бяло вино
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета. Обелваме портокалите, разделяме ги на резенчета и ги почистваме от ципите. Обелваме ябълките и доматите и ги нарязваме на резенчета. Измиваме зелената салата и накъсваме листата й на парченца.
Смесваме плодовете и зеленчуците с нарязаните орехови ядки и изсипваме всичко в дълбок съд.
Разбиваме олиото с джинджифила, сол и черен пипер на вкус и го изсипваме в салатата. След това заливаме салатата с бялото вино, внимателно разбъркваме и я подреждаме в чиния за сервиране.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...