Продукти:
• 4 плоски правоъгълника сирене
• 2 картофа
• 100 г кашкавал
• 2 сварени белтъка
• 4 с.л. майонеза
• 3 с.л. смлени орехови ядки
• 3 с.л. прясно отцеден сок от червено цвекло
• 1 с.л. мастика
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. наситнени зелении
• 1 стрък копър
• 1-2 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Потапяме сиренето в цвекловия сок, за да го оцветим в розово. Ароматизираме го с лимонов сок и мастика.
Настъргваме сварените картофи, сварения белтък и кашкавала поотделно. Подправяме със счукания чесън и ситно нарязаните зелени подправки.
Върху оцветените в розово парчета сирене, редимпоследователно пластове от картофи и кашкавал, а накрая завършваме с белтъците.
Объркваме майонезата с ядките и отгоре шприцоваме роза от получената смес.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...