Продукти:
• 4 големи картофа
• 1 ч.ч. пъстър боб
• 5 стръка зелен лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 с.л. по-сладникава лютеница
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 1 щипка сух джоджен
• 1 щипка суха целина
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме орехите за 48 часа в коняка и ги отцеждаме.
Сваряваме боба, отцеждаме го и смесваме с ядките и картофите, сварени и нарязани на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, лютеницата и подправките и внимателно разбъркваме.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...