Продукти:
• 4-5 средно дебели стръка праз
• 6 яйца /може и повече/
• 200-300 г настърган кашкавал
• 1 опаковка майонеза
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно праза и сварените яйца, прибавяме настъргания кашкавал, майонезата, сол, черен пипер и разбъркваме всичко добре. Можем да прибавим още и нарязани на кубчета 5 кисели краставички и една кутийка грах. Ако нямаме праз, можем да използваме зелен лук.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...