Продукти: (за 4 порции)
• 600 г броколи
• 200 мл зеленчуков бульон
• 150 г кисело мляко
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. айрян
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• 2 с.л. скълцани бадеми
• 1 стръкче исиот
• магданоз, маточина
• зелена салата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на по-големи розички, пускаме ги в кипящия бульон, намаляваме котлона и варим 6 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцедят върху салфетка.
Разбиваме заедно сметаната, млякото и айряна. Подправяме със сол, черен пипер и исиот.
Разбъркваме в олиото зелените подправки и ги съединяваме с млечната смес. Накисваме в тази смес броколите за 10 мин.
Леко запичаме бадемите в сух тефлонов тиган.
Оформяме подложка от листата на салатата, разпределяме броколите, заливаме с млечната смес, наръсваме с бадемите и украсяваме с листенца маточина.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...