Продукти:
• 400 г кестени
• 300 г почистена и обелена бяла тиква
• 100 светли стафиди
• 1 средна глава целина
• 2 големи моркова
• 2 с. л. зехтин (олио)
• 6 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 с. л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените кестени сваряваме до омекване, като внимаваме да не се разварят. Почистваме зеленчуците и тиквата, нарязваме ги на парчета и също ги сваряваме.
Охлаждаме сварените продукти и ги смесваме със стафидите. Заливаме със сос, приготвен от зехтина, сметаната, горчицата, лимонов сок, черен пипер и сол.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...