Продукти:
• 1 буркан консервиран зелен фасул
• 4-5 с.л. майонеза
• 2 твърдо сварени яйца
• маслини, магданоз
• счукан чесън
• олио, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме фасула от маринатата и го подправяме със сол, черен пипер, счукан чесън, олио и оцет. Разбъркваме и го слагаме в голяма салатиера.
Отгоре шприцоваме майонезата и украсяваме с нарязани на кръгчета твърдо сварени яйца, маслини и магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...