Продукти: (за 4 порции)
• 500 г ряпа
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ряпата, нарязваме я на тънки пръчици и я попарваме във вряла вода. Отцеждаме я много добре и я смесваме със ситно нарязания лук. Заливаме с олиото, подправяме с оцета и сол на вкус и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чиния за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...