Продукти:
• 6 картофа
• 2 кисели краставички
• 1 сочен и голям лимон
• 1 авокадо
• 4 с.л. начукано белено тиквено семе
• 3 с.л. мариновани червени боровинки
• 5 стръка копър
• 4 стръка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка пресен скълцан босилек
• 8-10 зелени маслини
• листа от мента
• зехтин, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета.
Нарязваме авокадото на малки кубчета и го смесваме с картофите. Прибавяме нарязаните краставички, боровинките и ситно нарязаните чесън и зелении. Овкусяваме и подреждаме салатата в продълговата чиния.
Украсяваме със зелени маслини и листа от мента. Поръсваме с леко запечено тиквено семе.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...