Продукти:
• 1 кг зеле
• 1 1/2 к.ч. олио
• 4 с.л. оцет
• 2 с.л. захар
• 1 ч.л. кимион
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
В 2 л вода слагаме 2 с.л. оцет, 2 с.л. олио, 1/2 ч.л. сол, захарта, кимиона и черния пипер и възвираме на огъня.
Когато маринатата заври пускаме в нея нарязаното на ивички зеле. Варим 10 мин и изваждаме зелето с решетеста лъжица.
Разбиваме до побеляване останалите количества олио и оцет и заливаме с получената смес зелето. Посоляваме и подреждаме в чинии за сервиране.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...