Продукти:
• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 1 по-малък алабаш /около 600 г/
• 3-4 с.л. царевично брашно
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с 1 ч.л. сол и с малко вода замесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на топчета, колкото яйце, и ги оставяме да отлежат.
Обелваме алабаша, настъргваме го, прибавяме царевичното брашно, посоляваме и омесваме плънката.
Разточваме топчетата на тънки кори, намазваме ги с масло, сгъваме ги на четири и отново ги оставяме да втасат. Разточваме ги пак на тънки кори, разпределяме плънката върху тях и ги сгъваме като пощенски плик.
Печем тикалниците от двете страни върху суха нагрята плоскост. Намазваме опечените тикалници с масло, оставяме ги да омекнат и ги сервираме.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...