Продукти:
• 200 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол
За плънката:
• 200 г говеждо месо
• 100 г бъбречета
• 200 г картофи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото, маста, малко вода и сол на вкус размесваме твърдо тесто. Разточваме от тестото дебела кора и я оставяме да престои на хладно около половин час.
Нарязваме почистеното и измито месо и добре изкиснатите бъбречета на кубчета със страна около 1 см. По същия начин нарязваме и картофите. Смесваме всичко, посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Изрязваме от тестената кора 4 кръгчета. Разпределяме плънката върху кръгчетата, загъваме ги и много добре прищипваме краищата.
Намазваме така приготвените кифлички с разбитото яйце и ги печем отначало 15 мин в много гореща фурна, а след това още 40 мин в слаба фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...