Кулинарни рецепти » Охлюви

 Охлюви

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• половин кофичка заквасена сметана
• 200 г шунка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разстиламе бутер тестото върху масата и го намазваме със сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Нарязваме шунката на тънки филийки, които разстиламе върху тестото. Навиваме тестото на руло и го нарязваме на парчета с ширина около 3 см.

Застиламе дъното на тавата с хартия и нареждаме отгоре “охлювите” като оставяме между тях разстояние, тъй като при печене увеличават обема си. Печем 20 мин при температура 200°С. Изваждаме изпечените закуски и ги нареждаме върху решетка да изстиват.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало