Продукти: (за 4 порции)
• 3 разточени кори от готово тесто
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.л. олио
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 ч.л. къри
• 100 г лютеница
• 12 сурови, обелени кралски скариди
• 1 малка ябълка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190°С.
Разтопяваме 3 с.л. масло и намазваме едната кора. Похлупваме я с втората, пак намазняваме и слагаме третата и пак я мажем. Нарязваме корите на квадрати със страна 10 см. Подреждаме квадратчетата в тавата на малко разстояние едно от друго. Притискаме леко всяко квадратче, така че да се получи вдлъбнатинка. Печем ги 8-10 мин. до поруменяване. Оставяме ги да поизстинат и ги подреждаме в чиния за сервиране.
В тиган загряваме останалото масло и олиото, задушаваме настъргания лук, прибавяме лютеницата, кърито, скаридите и разбъркваме добре. Оставяме всичко на котлона 2 мин като периодично бъркаме. Разпределяме този пълнеж по корите, наръсваме с настъргана ябълка и магданоз и поднасяме.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...