Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 1 белтък
• 2 жълтъка
• 2 чушки
• 250 г кайма
• 50 г замразен грах
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семето и ги нарязваме на ситно. Прибавяме каймата, граха, 1 жълтък, черен пипер и сол. Разбъркваме.
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на по-големи квадрати. Намазваме краищата им с белтъка. Разстиламе отгоре плънката, навиваме квадратите на рулца и залепваме намазаните с белтък краища.
Нареждаме закуските в тавичката със залепената страна надолу. Намазваме ги отгоре с втория жълтък, който сме разбили с малко вода. Печем 15-20 мин при температура 200°С, докато рулцата хванат златиста коричка отгоре.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...