Продукти:
• 4 карета готово мнoгoлистно тесто
• 125 г прясно козе сирене
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 добре узряла круша, нарязана на кубчета
• 1 к. л. кафява захар
• 1 к. л. мед
• 1 жълтък
• 1 к. л. зехтин
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина, докато стане прозрачен. Посоляваме и поръсваме с черния пипер. Сипваме малко вода, после прибавяме меда, кафявата захар и нарязаната на кубчета круша. Продължаваме да задушаваме сместа, докато остане на мазнина.
Разпределяме по едно парче козе сирене в средата на всяко каре от тестото и го покриваме със сместа. Сгъваме тестените кори във форми по желание и ги намазваме с жълтъка. Печем в загрята на 200 градуса фурна 10-12 минути.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....