Кулинарни рецепти » Кифлички с пълнеж от галета и крокант

 Кифлички с пълнеж от галета и крокант

Продукти:

• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. мазнина
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 яйца
• 20 г мая(850 г брашно
• орехи


За пълнежа:

• 1 ч.ч. орехови ядки
• 7 с.л. крокант
• 4 с.л. галета
• 4-6 локумчета
• лимонова кора

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, в средата му правим кладенче, в което слагаме размитата мая. Бием яйцата със захарта и млякото, с малко от тях размиваме маята и оставяме да шупне. Приготвяме меко тесто, което оставяме на топличко да втасва, покрито с памучна кърпа, а после го премесваме и набучваме с орехови ядки.

Късаме топчици от тестото, разточваме ги, оформяме парченца, в средите им слагаме плънката, приготвена предварително. Завиваме кифличките като колелца и ги слагаме да втасват, после ги печем, намазани с жълтък и наръсени със захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало