Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче масло
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч. брашно
• 200 г настърган кашкавал
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото, маслото, 1-2 щипки сол и пресятото с бакпулвера брашно. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5-6 мм.
Намазваме цялата кора с разтопено масло и отгоре поръсваме равномерно с настъргания кашкавал. Върху кашкавала поръсваме червен пипер. Навиваме кората на руло и нарязваме рулото на кръгчета с ширина около 2 см.
Нареждаме кръгчетата легнали в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...