Продукти:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. натрошена халва
• 1 ч.ч. кокосова мазнина или олио
• 1 лимон
• 5 яйц
• мая, колкото кибритена кутийка
• 1-2 ч.ч. брашно
• сусам
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маята с малко мляко и брашно, за да получим рядка кашичка, която оставяме да шупне. Когато втаса, разбъркваме на няколко пъти. Разбиваме яйцата със захарта чрез кухненска тел. Добавяме настърганата кора от лимона, месим продуктите, топейки постоянно ръцете си в мазнината, като трябва да получим меко тесто. Оставяме го да втаса.
Късаме от тестото топки и всяка разточваме на кора, около 3 мм с диаметър около 26-28 см. Режем всяка на няколко парченца, в които слагаме халва по избор, може да е от грис, фъстъчена с брашно, ядкова, тахан или нуга. Навиваме кифлички, мажем отгоре с яйце, посипваме обилно със сусам и печем до готовност.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...