Продукти:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. натрошена халва
• 1 ч.ч. кокосова мазнина или олио
• 1 лимон
• 5 яйц
• мая, колкото кибритена кутийка
• 1-2 ч.ч. брашно
• сусам
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маята с малко мляко и брашно, за да получим рядка кашичка, която оставяме да шупне. Когато втаса, разбъркваме на няколко пъти. Разбиваме яйцата със захарта чрез кухненска тел. Добавяме настърганата кора от лимона, месим продуктите, топейки постоянно ръцете си в мазнината, като трябва да получим меко тесто. Оставяме го да втаса.
Късаме от тестото топки и всяка разточваме на кора, около 3 мм с диаметър около 26-28 см. Режем всяка на няколко парченца, в които слагаме халва по избор, може да е от грис, фъстъчена с брашно, ядкова, тахан или нуга. Навиваме кифлички, мажем отгоре с яйце, посипваме обилно със сусам и печем до готовност.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...