Продукти:
• 140 г краве масло
• 150 г брашно
• 4 жълтъка
За пълнежа:
• 4 белтъка
• 150 г захар
• 140 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с маслото. Прибавяме един по един жълтъците. Замесваме тесто, от което правим топчета колкото орех. Оставяме ги да престоят 2 часа на студено. През това време разбиваме белтъците със захарта и прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме сместа.
Вземаме престоялите топчета, разплескваме ги, разпределяме върху тях плънката и ги завиваме на топки. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. Овалваме опечените топчета в пудра захар.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...