Кулинарни рецепти » Сиренки

 Сиренки

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 жълтък за намазване

За плънката:

• 300 г сирене
• 2 яйца

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето и го смесваме с киселото мляко и разтопеното масло. Прибавяме содата, солта и брашното. Омесваме меко тесто. Разделяме тестото на 2 части и разточваме 2 дебели кори.

Разстиламе едната кора на дъното на намаслена тавичка и поръсваме отгоре със смес от натрошеното сирене и разбитите яйца. Покриваме с втората кора, намазваме отгоре с жълтъка, разбит с 1 с.л. вода и печем в умерено загрята фурна. Веднага след като извадим от фурната, нарязваме на квадрати.

Поднасяме сиренките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало