Продукти:
• 1 л сварено прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 3-4 виенски кифли
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
В правоъгълна тава карамелизираме половината от захарта. Върху карамела подреждаме плътно едно до друго парченцата от нарязаните на филийки виенски кифли.
Разбъркваме яйцата с другата половина от захарта и прибавяме към млякото. Така приготвената смес изсипваме върху подредените парченца кифли и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...