Кулинарни рецепти » Виненки

 Виненки

Продукти:

• 100 мл бяло вино
• 200 мл олио
• 60 г захар
• 1-2 ч.ч. брашно

За плънката:

• 160 г счукани орехи
• 100 г захар
• канела

Начин на приготвяне:

Смесваме виното, олиото и захарта. Прибавяме брашно, колкото да замесим средно твърдо тесто. Разделяме тестото на 6 топки, от които разточваме кори с дебелина 5 мм. Всяка кора разрязваме на 8 триъгълника.

Във всеки триъгълник слагаме плънка, която сме приготвили от счуканите орехи, захарта и малко канела, и свиваме кифлички. Нареждаме кифличките в намаслена и поръсена с брашно тавичка и ги печем в предварително загрята умерена фурма, без да се зачервяват. Още топли ги овалваме в пудра захар, смесена с ванилия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало