Кулинарни рецепти » Виненки

 Виненки

Продукти:

• 100 мл бяло вино
• 200 мл олио
• 60 г захар
• 1-2 ч.ч. брашно

За плънката:

• 160 г счукани орехи
• 100 г захар
• канела

Начин на приготвяне:

Смесваме виното, олиото и захарта. Прибавяме брашно, колкото да замесим средно твърдо тесто. Разделяме тестото на 6 топки, от които разточваме кори с дебелина 5 мм. Всяка кора разрязваме на 8 триъгълника.

Във всеки триъгълник слагаме плънка, която сме приготвили от счуканите орехи, захарта и малко канела, и свиваме кифлички. Нареждаме кифличките в намаслена и поръсена с брашно тавичка и ги печем в предварително загрята умерена фурма, без да се зачервяват. Още топли ги овалваме в пудра захар, смесена с ванилия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало