Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 щипка сол
• 4 яйца
• настъргана лимонова кора
• 1 равна ч.л. бакпулвер
За крема:
• 4 яйца
• 100 г захар
• 4 с.л. желатин
• 1 ч.ч. сметана
Начин на приготвяне:
Кипваме 250 мл вода и прибавяме солта и маслото. Разбъркваме добре и слагаме наведнъж брашното, като енергично разбъркваме. Подгряваме отново и изсипваме топлата смес в друг съд. При непрекъснато бъркане прибавяме едно след друго яйцата и настърганата лимонова кора. Накрая слагаме бакпулвера и месим, докато получим гладко лъскаво тесто.
С помощта на шприц оформяме еклери в намаслена и набрашнена тава. Печем в предварително загрята фурна при температура 200°С.
На водна баня разтваряме желатина в 1 к.ч. вода. Прибавяме го към жълтъците, които сме разбили заедно със захарта. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Изваждаме готовите еклери от фурната и веднага с остър нож ги разрязваме по дължина. Оставяме ги да изстинат и след това ги пълним с приготвения крем.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...