Продукти:
• 250 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпуловер
• 1/2 ч.л. сода
• 150 г настъргано сирене
• 150 г кашкавал
• 4 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото и смесваме с останалите продукти. От тази смес омесваме тесто и оставяме да престои 2 часа в хладилника.
Разделяме охладеното тесто на 5 топки. Всяка топка разточваме и нарязваме на 16 триъгълника, които завиваме от широката към по-тясната страна.
Получените кроасанчета намазваме с жълтък и по желаните поръсваме със сусам. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...