Продукти:
• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. олио
• 250 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 1 щипка
За пълнежа:
• 150 г сирене или кашкавал
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко затоплено мляко и я оставяме да втаса. Смесваме разбитото яйце с останалото мляко. Прибавяме олиото и втасалата мая. Сипваме брашното и замесваме меко тесто. Разделяме тестото на 4 топчета и разточваме 4 кори с диаметър 20 см.
Разрязваме всяка кора диагонално на 4 части. Слагаме върху всяка част по малко натрошено сирене или настърган кашкавал и завиваме кифлички.
Нареждаме кифличките в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. Намазваме ги с жълтъка, който сме разбили с малко вода. Слагаме между кифлите парченца от маслото и печем при температура 150°С.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...