Кулинарни рецепти » Кифлички с кокосов аромат

 Кифлички с кокосов аромат

Продукти:

• 1/2 ч.ч. стопено масло
• 1/2 ч.ч. кокосова мазнина
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 5-6 с.л. захар
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• мая, колкото орех
• сол
• кокосови стърготини


За плънката:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. бяла “Пина Колада”
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 1 ванилия
• 3 светли локумчета, желателно с кокосов аромат или добавяме 1 капка есенция

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Оставяме настрани, а през това време пресяваме брашното, което е желателно да бъде френско или специално за козуначени изделия. Добавяме останалите продукти и замесваме тесто. За около половин час то започва да удвоява обема си. След това разточваме на тънка кора и нарязваме на квадрати.

Объркваме продуктите за плънката, слагаме ги за малко на котлона, а когато сместа изстине, разстиламе върху тях. Навиваме кифлички, които намазваме с жълтък и печем в умерена фурна. Докато са още топли, овалваме в пудра захар, разбъркана с ванилия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало