Кулинарни рецепти » Кифлички с моркови

 Кифлички с моркови

Продукти:

• 1 пакетче маргарин
• 100 г захар
• 1 яйце
• 250 г настъргани моркови
• 500 г брашно
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 ванилия
• портокалова кора
• мармалад
• едро счукани орехови ядки
• пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маргарина със захарта и прибавяме яйцето, настърганите моркови, разтворената в млякото сода и настърганата лимонова кора. Отделяме 1-2 с.л. от брашното, а останалото брашно прибавяме към морковената смес и замесваме тесто. Разделяме го на 6 топчета, овалваме ги в брашното и разточваме от тях кори, дебели около 4-5 мм.

Изрязваме от корите триъгълници, слагаме им плънка от мармалад и орехи и навиваме кифлички. Нареждаме кифличките в намаслена тавичка, изпичаме ги в силна фурна и докато са още топли, ги поръсваме с пудра захар, размесена с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало