Продукти:
• 1 кг брашно
• 2 ч.ч.прясно мляко
• 1 непълна ч.ч. олио
• 10 с.л. захар
• 2 яйца
• 2 ванилии
• 1 ч.ч. счукани орехи
• сладко за плънка
Начин на приготвяне:
Млякото, захарта, олиото и 1 супена лъжица брашно смесваме с маята и оставяме сместа за около 1 час на топло да втаса. След което прибавяме останалото брашно, отделените от яйцата жълтъци и ванилията. Замесваме меко тесто, което удряме 50 пъти в масата. След това разделяме тестото на 4 топки, от които разточваме кори с дебелина 5 мм. Всяка от корите разрязваме на 8 еднакви сектора.
От орехите и сладкото правим плънка, която разпределяме равномерно върху всички парчета тесто. Завиваме парчетата от широката към тясната страна и ги подреждаме в намазана с масло тава, като между тях оставяме известно растояние. Така престояват, докато удвоят обема си, намазваме ги с леко разбитите белтъци, поръсваме с пудра захар и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...