Продукти:
• 700 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. вода
• 1 глава лук
• 1 морков
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 сурово яйце
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, содата, водата и 1 ч.л. сол омесваме гладко тесто, което разточваме на кора с дебелина 5-6 мм.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с настърганите моркови. Щом зарзаватът поомекне, отстраняваме от огъня и прибавяме настърганите яйца. Подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Изрязваме от тестото кръгчета с диаметър 10-12 см и разпределяме плънката върху едната половина на всяко кръгче. Намазваме краищата на кръгчетата с разбитото сурово яйце, прегъваме ги на две и слепваме намазаните краища.
Печем кифличките в умерено загрята фурна.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...