Продукти:
• 750 г брашно
• 150 мл олио
• 300 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 1 щипка сол
• захар за овалване
За плънката:
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. захар
За сиропа:
• 200 г захар
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маята в част от млякото, заедно със захарта и солта. Оставяме маята да втаса. След това прибавяме останалото мляко, олиото и брашното. Замесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората квадрати, в които слагаме по малко от орехите, смесени със захарта. Завиваме краищата на квадратите и ги слепваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. След това ги печем в умерено загрята фурна.
Изчакваме готовите кифлички да изстинат и ги заливаме с горещ захарен сироп. Накрая овалваме кифличките в захарта.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....