Продукти:
• 750 г брашно
• 150 мл олио
• 300 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 1 щипка сол
• захар за овалване
За плънката:
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. захар
За сиропа:
• 200 г захар
• 200 мл вода
Начин на приготвяне:
Разбъркваме маята в част от млякото, заедно със захарта и солта. Оставяме маята да втаса. След това прибавяме останалото мляко, олиото и брашното. Замесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората квадрати, в които слагаме по малко от орехите, смесени със захарта. Завиваме краищата на квадратите и ги слепваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. След това ги печем в умерено загрята фурна.
Изчакваме готовите кифлички да изстинат и ги заливаме с горещ захарен сироп. Накрая овалваме кифличките в захарта.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...