Продукти:
• 750 г брашно
• 20 г мая
• 180 г краве масло
• 300 мл прясно мляко
• 100 г захар
За пълнежа:
• 300 г смлени орехови ядки
• 150 г захар
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. канела
• 1 яйце за намазване
• кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме маята с 1 с.л. захар, 1 щипка сол, 5 с.л. мляко и 3 с.л. брашно и я оставяме да втаса. От разтопеното масло, захарта, млякото, брашното и втасалата мая замесваме тесто, което разделяме на 16 топки. Разточваме всяка топка на кора и изрязваме от нея по 6 триъгълника.
Смесваме смлените орехи с млякото, захарта, разбития жълтък и канелата. Разбъркваме и разпределяме сместа върху триъгълниците. Завиваме ги на кифлички и ги нареждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги с разбитото яйце, поръсваме ги със захарта и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...