Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. бакпулвер
За плънката:
• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. стафиди
• 2-3 с.л. прясно мляко
За сиропа:
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. вода
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме виното с олиото и сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто.
Разбъркваме орехите и стафидите със затопленото мляко.
Късаме малки топки от тестото, разплескваме ги върху дланта си, слагаме по малко от плънката и оформяме кифлички. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Приготвяме гъст сироп от захарта, водата и ванилията и заливаме изстиналите кифлички с горещия сироп.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...