Още рецепти » Да сготвим каша

 Да сготвим каша

Брашняна каша с чесън

Продукти за 4 порции: 4-5 с.л. разтопено краве масло, 1 к.ч. брашно, 6-7 скилидки чесън, 2 ч.л. олио, сол.

Нaчин на приготвяне: Препичаме брашното в сух тиган и след това го запържваме в разтопеното масло, докато порозовее. Наливаме толкова топла вода, колкото да получим рядка каша. Варим на тих огън, докато кашата се сгъсти и започне да се отлепва от дъното на съда, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Прибавяме счукания чесън, който сме разбили с олиото. Посоляваме и поднасяме кашата, докато е топла.

Бърза вечеря от чушки

Продукти за 4 порции: 10-12 зелени чушки, 4 с.л. брашно, 4-5 с.л. олио, 2-3 яйца, 1 1/2 ч.ч. кисело мляко, сол.

Нaчин на приготвяне: Изпичаме чушките, нарязваме ги на малки парченца и посоляваме. Запържваме брашното във врящото олио, разреждаме с 2 ч.ч. вода и варим 8-10 мин. Когато кашата се сгъсти, сипваме разбитите с киселото мляко яйца и посоляваме. Оставяме соса да заври и сипваме в него чушките.

Каша от гъби

Продукти за 5 порции: 500 г пресни или 250 г стерилизирани гъби, 1 ч.ч. брашно, 1 пакетче краве масло, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода. Разтопяваме маслото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Разреждаме с отварата от гъбите и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън. Когато кашата кипне, прибавяме гъбите и посоляваме на вкус. Доваряваме като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер. /Ако приготвяме кашата със стерилизирани гъби, разреждаме запърженото брашно с течността от консервата и малко гореща вода./

Каша от гъби с бяло вино

Продукти за 4 порции: 500 г пресни гъби, 1 ч.ч. бяло вино, 1 к.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 2 моркова, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 1 дафинов лист, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода. Отделно в олиото и малко вода задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Когато омекнат, сипваме брашното и веднага разреждаме с виното. Варим на умерен огън, като непрекъснато разбъркваме. След 5-6 мин прибавяме гъбите и продължаваме да варим, като от време на време доливаме по малко отвара от гъбите. Когато кашата се сгъсти, слагаме дафиновия лист и счукания чесън. Посоляваме на вкус и доваряваме 10 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Каша от гъби със зелен лук

Продукти за 4 порции: 500 г пресни гъби, 1 връзка зелен лук, 1 к.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 1 глава счукан чесън, магданоз, джоджен, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме гъбите на малки парченца и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. Когато лукът омекне, сипваме брашното и пържим, докато стане златисто. Разреждаме с гореща вода и варим на тих огън, като непрекъснато разбъркваме. Отстраняваме готовата каша от огъня, подправяме със счукания чесън и поръсваме с черен пипер и наситнени магданоз и джоджен.

Каша от карфиол

Продукти за 4 порции: 2 глави карфиол, 60 г краве масло, 3-4 с.л. брашно, 1-2 с.л. олио, лимонов сок, копър, сол.

Нaчин на приготвяне: Заливаме карфиола с кипяща подсолена вода, която изцеждаме след 10 мин. Сега заливаме с топла подсолена вода, прибавяме олиото и варим на тих огън, докато омекне. Отрязваме цветчетата, а останалата част претриваме на пюре. Прибавяме малко от бульона, в който сме варили карфиола, няколко капки лимонов сок и сол на вкус. Оставяме да заври и пускаме в него брашното, което сме омесили на топка заедно с маслото. След 10 мин прибавяме отрязаните цветчета. Захлупваме ястието и го оставяме да ври още 5-6 мин на тих огън. Поднасяме кашата, поръсена със ситно нарязан копър.

Каша от кисело зеле

Продукти за 4 порции: 1 к.ч. брашно, половин средно голяма кисела зелка, 3-4 с.л. олио, черен пипер.
Нарязваме зелката на тънки ивички. Заливаме с вода, колкото да покрие зелето, и варим на умерен огън, докато омекне. Прибавяме олиото и пържим, докато зелето стане златисто. При непрекъснато бъркане сипваме леко препеченото брашно. Наливаме зелев сок, докато получим рядка каша. Варим на огъня, като продължаваме да бъркаме. Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.

Каша от коприва, орехи и яйца

Продукти за 4 порции: 1 кг коприва, 1 пакетче краве масло, 5 с.л. брашно, 100 г орехови ядки, 3 твърдо сварени яйца, сол.

Нaчин на приготвяне: Слагаме копривата в кипяща подсолена вода да поври няколко минути. Разбъркваме добре, за да се разкъса. Прибавяме по малко брашното и непрекъснато бъркаме, за да не се образуват бучки. Когато се получи гъста каша, прибавяме орехите и като поври 10-15 мин, отстраняваме от огъня. Изсипваме в чинии, поливаме с разтопеното масло и поръсваме с наситнените яйца.

Каша от лук

Продукти за 5-6 порции: 1 кг лук, 1 к.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 1 с.л. оцет, джоджен, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме леко препеченото брашно и също го запържваме. Когато брашното стане златисто, разреждаме с 2 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, подкиселяваме с оцета и поръсваме ситно нарязан джоджен.

Каша от овес

Продукти за 1 порция: 3-4 с.л. овесени ядки, сметана, 1 връзка корени за супа, захар, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме корените за супа в малко вода. Кипваме овесените ядки в малко вода, към която сме прибавили 1 щипка сол и 1 ч.л. от отварата от корените. Варим съвсем малко, докато овесените ядки понабъбнат. Изсипваме кашата в затоплена чиния. Заливаме със сметана и посипваме със захар.

Каша от просо

Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. грухано просо, 2 ч.ч. вода или мляко, 1/3 пакетче краве масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Слагаме просото в малка тенджера, наливаме водата /млякото/ и посоляваме. Захлупваме тенджерката и я слагаме в тенджера под налягане върху метална скара. Наливаме 1 ч.ч. вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 10 мин. Отваряме тенджерата, прибавяме към горещата каша маслото, разбъркваме и оставяме да престои 10 мин на топло в захлупената тенджерка. Поднасяме с прясно мляко.

Каша от сирене с мляко

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.ч. брашно, 2 с.л. разтопено краве масло, 2 с.л. олио, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Загряваме олиото заедно с разтопеното масло и запържваме брашното. Когато стане златисто, разреждаме с прясното мляко, за да получим рядка каша. Варим на умерен огън като непрекъснато разбъркваме. След 10 мин прибавяме натрошеното сирене и посоляваме. Доваряваме кашата, докато достигне желаната гъстота. Отстраняваме от огъня, поръсваме с черен пипер и поднасяме.

Каша от сирене по бански

Продукти за 4 порции: 400 г овче сирене, 200 г домати, 80 г краве сирене, 4 яйца, 1/2 ч.л. червен пипер, 2 люти чушлета.

Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го разстиламе на дъното на глинен съд. Върху него разпределяме обелените и нарязани домати, ситно нарязаните люти чушлета и парченца масло. Захлупваме и задушаваме 10-15 мин на слаб огън. Заливаме с яйцата, които сме разбили с 1 ч.ч. вода, захлупваме и продължаваме да задушаваме на тих огън, докато повърхността на ястието се оцвети златисто. Непосредствено преди да поднесем поръсваме червения пипер.

Каша с яйца и сирене

Продукти за 4 порции: 3 с.л. брашно, 5 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.ч. натрошено сирене, 4 яйца, 1 щипка сода бикарбонат, сол.

Нaчин на приготвяне: На тих огън в сух тиган препичаме брашното, като бъркаме с дървена лъжица. Прибавяме сгорещеното масло и варим на тих огън, като продължаваме да бъркаме. На части наливаме толкова вода, колкото да получим рядка каша. Когато кашата започне да се сгъстява, прибавяме натрошеното сирене и яйцата, които сме разбили със содата. Посоляваме и отстраняваме от огъня.

Триеница

Продукти за 4 порции: 1 л вода, 1 к.ч. брашно, 1 к.ч. трохи от хляб, 1 глава лук, 2 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Кипваме водата на огъня и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното, като внимаваме да не стане на бучки. Варим десетина минути, посоляваме и отстраняваме от огъня. Отделно задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, зачервяваме с пипера и сипваме в кашата. Поръсваме хлебните трохи, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.

Каша от царевично брашно

Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. прясно мляко, 1 1/2 к.ч. царевично брашно, 3 с.л. разтопено краве масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Слагаме на огъня прясното мляко, към което сме прибавили 4 ч.ч. вода. Посоляваме и след като течността заври, прибавяме брашното и варим на умерен огън като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата се сгъсти, заливаме с разтопеното краве масло и отстраняваме от огъня.

Каша по овчарски

Продукти за 5 порции: 200 г царевично брашно, 1 л прясно овче мляко, 100 г овче масло, 250 г овче сирене, 4 ч.ч. вода, 1-2 люти чушки, сол.

Нaчин на приготвяне: Смесваме млякото и водата, посоляваме и завираме на огъня. Постепенно прибавяме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Варим кашата до необходимата гъстота. Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме ситно натрошеното сирене, маслото и нарязаните люти чушлета.

Каша с домати и чушки от туршия

Продукти за 4 порции: 4 с.л. олио, 3 с.л. брашно, 3-4 чушки от сурова туршия, 2-3 домата от консерва, сол.

Нaчин на приготвяне: На тих огън в сух тиган препичаме брашното, като бъркаме с дървена лъжица. Прибавяме олиото и запържваме брашното, докато се зачерви. Нарязваме чушките ги на дребно и ги слагаме при брашното. Добавяме обелените и настъргани домати. Варим кашата на тих огън, докато се сгъсти и стане гладка.ОТ време на време разбъркваме с лъжицата. Накрая посоляваме и отстраняваме от огъня.

Кайкана каша

Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. препечено брашно, 1 глава лук, 1-2 к.ч. олио, 1 яйце, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляме в друг съд заедно с част от мазнината. В останалата мазнина сипваме брашното и при непрекъснато бъркане сипваме по малко хладка вода, докато получим гъста и гладка каша. Посоляваме и варим 5-6 минути. После връщаме лука и поръсваме червения пипер. Прибавяме разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държим кашата на огъня, докато яйцето стегне.

Каша със зелен лук

Продукти за 4 порции: 4-5 връзки зелен лук, 1 к.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно заедно с перата и го варим в подсолена вода, докато омекне. Сипваме постепенно брашното, като интензивно бъркаме, за да не се получат бучки. Варим на умерен огън, докато получим гъста каша. Пресипваме кашата в широк съд и я заливаме със сгорещеното олио, в което сме запържили червения пипер.

Каша с извара

Продукти за 4 порции: 200 г извара, 1 ч.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Загряваме 2/3 от мазнината и запържваме в нея брашното до златисто. Разреждаме с вода, докато получим желаната гъстота. Прибавяме изварата, посоляваме, разбъркваме няколко пъти кашата и я разпределяме по чиниите. Сгорещяваме останалата мазнина, запържваме леко червения пипер и разливаме върху порциите каша.

Каша с яйца

Продукти за 4 порции: 1 1/2 к.ч. брашно, 4 яйца, 1 к.ч. олио, сол.

Нaчин на приготвяне: Запържваме брашното в сгорещеното олио. Когато стане златисто, разреждаме с топла вода, докато получим рядка каша. Посоляваме и варим на тих огън, като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата започне да се сгъстява, сипваме разбитите яйца и бъркаме интензивно върху огъня, докато яйцата стегнат.

Хошмер

Продукти за 2-3 порции: 1 пакетче краве масло, 1 ч.ч. брашно, 150 г сухо престояло сирене, сол.

Нaчин на приготвяне: Сгорещяваме маслото, изсипваме в него брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато порозовее. Заливаме с 1 ч.ч. вряща вода и прибавяме настърганото сухо сирене. Варим на тих огън, докато кашата се сгъсти. Посоляваме, ако е нужно.

Млечна каша с овес и орехи

Продукти за 2 порции: 80 г овесени ядки, 30 г краве масло, 2 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л. счукани орехови ядки, 1 жълтък, захар, канела, настъргана лимонова кора.

Нaчин на приготвяне: Заливаме ядките с кипяща подсолена вода и когато понабъбнат, ги отцеждаме. Заливаме ги с горещото мляко и варим, докато омекнат. Отстраняваме от огъня и разбъркваме кашата заедно с разбития жълтък и брашното. Накрая прибавяме счуканите орехи, канелата и настърганата лимонова кора. Подслаждаме на вкус.

Будамяна каша

Продукти за 4 порции: 250 г кайма, 2 глави лук, 1 пиперка, 1 домат, 5 с.л. брашно, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 к.ч. олио, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: В сгорещената мазнина запържваме ситно нарязания лук, прибавяме и запържваме съвсем ситно нарязаната чушка. Слагаме каймата и попарения, обелен и настърган домат. Запържваме още 5-6 мин и при непрекъснато бъркане сипваме брашното лъжица по лъжица. Запичаме леко във фурната смления кимион и поръсваме ястието с него. Поръсваме и с чубрицата, посоляваме на вкус и като продължаваме да бъркаме сипваме хладка вода, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кашата се сгъсти. Преди поднасяне, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Каша от създърма

Продукти за 5 порции: 500 г създърма, 4 стръка праз, 4 с.л. брашно, 1 ч.ч. разтопена мазнина, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме праза, измиваме го и го нарязваме на дребно. Садушаваме го в сгорешената мазнина, докато се изпари водата, след което поръсваме с червения пипер и разбъркваме. Прибавяме брашното и запържваме. Разреждаме сместа с малко бульон /или вода/, прибавяме натрошената създърма и варим при непрекъснато бъркане, докато получим каша с желаната гъстота. След като отстраним от огъня, подправяме кашата на вкус със сол и черен пипер.

Агнешка каша

Продукти за 4 порции: 700 г агнешко месо от бута, 1 к.ч. олио, 5 с.л. брашно, 30 г краве масло, 1 ч.л. червен пипер, 6 счукани скилидки чесън, черен пипер, магданоз, оцет, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме месото и го сваряваме в подсолена вода. Приготвяме запръжка от брашното и я разреждаме с част от водата, в която е вряло месото, и варим докато се посгъсти. Прибавяме месото и оставяме да се вари на много слаб огън още около 10 мин. Отстраняваме от огъня, прибавяме счукания чесън, посоляваме, подкиселяваме с оцет, поръсваме с черен пипер, а при поднасянето слагаме маслото и червения пипер.

Сланинена каша

Продукти за 4 порции: 100 г сланина, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме сланината на малки кубчета и пържим на огъня до златисто оцветяване. Изваждаме пръжките от тигана и в разтопената мазнина запържваме брашното. Разреждаме с топла вода, докато получим рядка каша, посоляваме и варим на умерен огън, като непрекъснато разбъркваме. Когато кашата се сгъсти, отстраняваме от огъня, разстиламе отгоре пръжките, поръсваме червения пипер и поднасяме.

Каша с джумерки

Продукти за 4 порции: 1 ч.ч. джумерки, 1 к.ч. брашно, сол.

Нaчин на приготвяне: Загряваме джумерките на огъня. Когато пуснат мазнина, сипваме брашното и го запържваме до златисто оцветяване. Разреждаме с гореща вода, посоляваме на вкус и варим на умерен огън при непрекъснато разбъркване, докато кашата се сгъсти достатъчно.

Пилешка каша

Продукти за 4 порции: 400 г бяло месо от пиле, половин пакетче краве масло, 1 ч.ч. брашно, 1 равна ч.л. червен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Измиваме и посоляваме месото. Сваряваме го в 1 л вода. Счукваме свареното месо в дървена гаванка с малко от бульона и червения пипер. Разтапяме маслото /без да го препържваме/, прибавяме брашното и бъркаме, докато стане златисто. Заливаме с останалия бульон и бъркаме непрекъснато, докато кашата се сгъсти. Прибавяме счуканото месо и посоляваме на вкус.

Пилешка каша със сирене

Продукти за 4 порции: 1 пиле, 1 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 к.ч. натрошено сирене, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме пилето, нарязваме го на порции и го варим на тих огън в посолена вода. След завирането отстраняваме пяната. В половината мазнина запържваме брашното до златисто. Разреждаме с горещ бульон от пилето, като непрекъснато бъркаме. В останалата мазнина запържваме парчетата месо до зачервяване от всички страни. Заливаме ги с кашата и поръсваме с натрошеното сирене и с черен пипер.

Пилешка каша с яйца

Продукти за 4 порции: 1 пиле, половин пакетче краве масло, 150 г брашно, 2 яйца, сокът от 1 лимон, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме в подсолена вода почистеното и измито пиле, обезкостяваме го и го накъсваме на малки парченца. Запържваме брашното в разтопеното масло, докато стане златистожълто, и наливаме толкова от бульона, в който сме варили пилето, колкото е необходимо, за да получим рядка каша. Варим кашата десетина минути на умерен огън, като бъркаме с дървена лъжица. След това прибавяме пилешкото месо заедно с разбитите яйца и доваряваме още няколко минути. Поръсваме готовата каша с черен пипер и подправяме с лимоновия сок.

Каша от пиле с чесън

Продукти за 6 порции: 1 пиле, 1 глава лук, 1 морков, 1 парче целина, 1 корен от магданоз, половин пакетче краве масло, 6 с.л. брашно, 6-7 скилидки чесън, 1 ч.л. оцет, сол.

Нaчин на приготвяне: Изчистваме и измиваме пилето. Сваряваме го заедно с нарязаните на едро лук, морков, целина и магданозен корен. Отцеждаме свареното пиле, обезкостяваме го и го нарязваме на дребни късчета. В малка тенджера разтопяваме маслото и зъпържваме в него брашното, докато стане златисто. /През цялото време бъркаме с дървена лъжица./ След това наливаме малко от бульона, в който сме варили пилето, и варим при непрекъснато бъркане, докато получим средно гъста каша. Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, заедно с накълцаните скилидки чесън, посоляваме и отстраняваме от огъня. Накрая подправяме кашата с оцета и я разбъркваме.

Пилешка каша по троянски

Продукти за 4 порции: 1 пиле, 1 1/2к.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 4-5 скилидки чесън, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме пилето. Нарязваме го на порции, заливаме го с кипяща подсолена вода и го варим на тих огън. След това изваждаме сварените порции и ги разпределяме в чинии за сервиране. Сгорящяваме олиото и пържим в него брашното, докато стане златисто. След това посоляваме леко, наливаме от горещия пилешки бульон и бъркаме върху огъня, докато получим гладка каша. Подправяме с черен пипер и счукан чесън и заливаме пилешките порции с кашата.

Пилешка каша със сирене и зеленчуци

Продукти за 4 порции: 1 пиле, 1 глава лук, 1 морков, 1 парче целина, 1 корен магданоз, половин пакетче краве масло, 100 г брашно, 1 к.ч. натрошено сухо сирене, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме и измиваме пилето. Сваряваме го както е цяло в подсолена вода заедно с нарязания на четвъртинки лук, моркова, целината и магданозения корен. След това отстраняваме кожата и го обезкостяваме. Отделно в сгорещеното масло запържваме леко препеченото брашно. Наливаме от бульона, в който сме варили пилето толкова, колкото да получим рядка каша. Варим на умерен огън, като непрекъснато разбъркваме с дървена лъжица. След 15-20 мин прибавяме нарязаното пилешко месо и държим на огъня само няколко минути. Преди сервиране поръсваме кашата с натрошеното на ситно сухо сирене.

Каша от кокошка

Продукти за 4 порции: 1 кокошка /пиле или друга птица/, 1 к.ч. олио, 50 г краве масло, 1 1/2 ч.ч. брашно, сол и черен пипер.

Нaчин на приготвяне: Почистената и измита птица нарязваме на порции, заливаме с хладка подсолена вода и варим до омекване на месото. Запържваме брашното с олиото до златисто оцветяване и разреждаме при непрекъснато разбъркване с горещия бульон от птицата. Получената гладка каша оставяме да поври на тих огън около 15 мин. При поднасянето заливаме порциите месо с приготвената каша и поръсваме с разтопеното масло и с черен пипер.

Каша с риба

Продукти за 4 порции: 1 кг по-едра речна риба /шаран, сулка, бяла риба/, 150 г брашно, 1 глава чесън, 1 с.л. оцет, сол, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Изчистваме рибата, измиваме я, нарязваме я на парчета и я оставяме да се отцеди. Посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещеното олио. В същото олио позапържваме до златисто брашното и го заливаме с вода до получаването на рядка каша. Варим на умерен огън и непрекъснато бъркаме, докато кашата се сгъсти. Накрая посоляваме готовата каша, прибавяме счукания чесън и нареждаме отгоре изпържените рибени парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ястия с бамя

Чорба от бамя Продукти за 4 порции: 250 г бамя, 1 глава лук, 1 голям домат, 1 ч.л. брашно, 2 с.л. олио, 1 к.ч. кисело мляко, 2 яйца, магданоз, копър, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: П...

Плодови вина

Вино от трънки Прoдукти: 3 кг трънки, 3 кг захар, 6 л вода. Нaчин на приготвяне: Избираме добре узрели, силно оцветени трънки, измиваме ги и ги намачкваме. Разтваряме захарта във водата и зали...

Чикаго – ветровитият град

Първото усещане е, че участваш във филм. Сред гигантските сгради улиците са като тесни планински проходи. Динамика. Цветове. Заплашително намръщеният бик сякаш те дебне от всяка витрина. Светва зелено...

Венецианската мазилка

Историята разкрива, че корените на венецианската мазилка съвсем не са във Венеция, както би следвало от нейното наименование. Нейният състав и техника идват от древния Рим, където мраморът е бил един ...

Начало