Още рецепти » Кехлибарът лекува

 Кехлибарът лекува

От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести на дихателната система.

Днес отново се преоткрива кехлибарът – лечител

Литотерапията се възражда и истинска революция в тази област са откритията на д-р П.Т.Гончаров от Санкт Петербург, който преди време успешно прилага лечението с кехлибар при болни. За тази цел той използвал кехлибарен диск с диаметър 10 см и дебелина 1 см. В домашни условия едва ли ще можем да си осигурим такъв диск, но ако имаме здравословни проблеми, можем да си послужим и с кехлибарена огърлица и въобще парче кехлибар без значение на формата и големината.

Какво лекува тази живителна смола?

Грип, кашлица и хрема

Необходимо е само да поглаждаме лицето с кехлибара с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка. Отделно се правят движения по челото, около устните, очите, носа - по два пъти на ден в продължение на 15 минути. Особено силен е ефектът, ако се прилага два пъти дневно, в продължение на 3-6 дни при грипни заболявания, зъбобол, ушни болки, хипертония и мигрена.

Полиартрит и отлагания на соли в организма

С помощта на кехлибара се правят кръгови поглаждания в областта на бялото място в продължение на 5-10 минути.

Внимание! При неприятни усещания и болки в сърцето да се прекрати процедурата.

Радикулит, болки в капачето на коляното

Процедурата се извършва по описания вече начин, като се правят сеанси и на петата на крака по 15 минути на ден. След което кехлибарът се привързва към крака за една нощ.

Възпаление на вените

С кехлибара се поглажда здравата област на крака, по бедрото и тялото, а с лявата ръка се държат пръстите на болния крак. Сеансът продължава 1 минута. По болната вена не се прилага методът. През нощта обаче кехлибарът се привързва към вената или към петата.

Възпаление на дихателните пътища

Извършват се кръгови движения по посока и обратно на часовниковата стрелка в областта на гърдите и шията, не повече от 20 минути. Добре е процедурата да продължи до 6 дни. през нощта кехлибарът се прикрепва и бинтова към гърдите на болния. По подобен начин се лекува разтегнато сухожилие, счупване на кост, болки в плещите и шията като задължително дясната ръка извършва манипулацията, а лявата се полага на болното място.

ВАЖНО

Кехлибарът трябва да се съхранява на тъмно място, преди всяка процедура да се измива с гореща вода и сапун. Когато се работи с него, да се поглажда болното място внимателно и бавно, без да се предизвикват отрицателни емоции. Средният курс на лечение е около 10 дни, след което се прави почивка. Ако върху повърхността на кехлибара се появи матов налеп, да се почисти със спирт.

Автор: Генчо Генев

Представяме Ви:

Изола Белла искряща перла в Лаго Маджоре

Ако попадаш за първи път на малкия остров сред Лаго Мажоре, сигурно ще се запиташ дали не си се озовал в приказка. Чарлз Дикенс го описал като „фантастичен и чудат”. И наистина Изола Бела, който напъл...

КОНСЕРВИРАНЕ НА КРАСТАВИЦИ

Белени краставички със синап /хардал/ Прoдукти: 4 кг дебели краставички, но не корнишони, 15-16 малки лукчета /арпаджик/, 1,5 ч.ч.оцет, 1,5 к.ч. захар, 3 с.л. синап /хардал/, 2-3 зърна бахар, 10...

Оформяне на малка градинка

В малките дворчета - миниатюрни лехи Миниатюрни лехи, които почти не заемат място, можете да направите във всеки един ъгъл на градината си. Обикновено такива лехички се правят от 2-3 храста мног...

Възпитайте детето да бъде победител

Как да научим детето да цени себе си? Това е и лесно, и сложно едновременно. Всъщност детето трябва да се обича истински и правилно да се възпитава. Тогава половината от самоуважението ще „проникне” ...

Начало