За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише.
Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги варите. Поръсете захарта, захлупете и оставете черешите да престоят 10-12 часа. После налейте 1 к.ч. вода и сложете на огъня. Варете 20 мин след като сместа кипне, като периодично обирайте пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива. Прибавете към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркайте и отстранете от огъня. Захлупете съда и оставете сладкото 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите. На другия ден разлейте в буркани и затворете херметически.
Обикновено започваме да се притесняваме за него, когато изследванията покажат, че нивото му в организма ни се е покачило над нормалното. С какви рискове е свързано това? Предвидете опасността ...
Според йогите, краката са разпределително табло. Може да се „включите” във всяка една част на тялото, ако знаете какъв участък от стъпалото трябва да масажирате. В краката има 72 000 нервни окончания....
Оранжерията e винаги желаният помощник на всеки който има дворно място и мечтае да прибере по-рано екологично чиста и богата на витамини реколта. Оранжерията е продължението на парника. В парника ...
Който засади луковичните и клубенолуковичните растения през есента, той ще посрещне пролетта с ярки цветове. Почвата още няма да се е затоплила, а на повърхността й ще се появят кокичетата. По-късно в...