За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише.
Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги варите. Поръсете захарта, захлупете и оставете черешите да престоят 10-12 часа. После налейте 1 к.ч. вода и сложете на огъня. Варете 20 мин след като сместа кипне, като периодично обирайте пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива. Прибавете към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркайте и отстранете от огъня. Захлупете съда и оставете сладкото 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите. На другия ден разлейте в буркани и затворете херметически.
Преди 200 години двама швейцарски художници пътували из Германия, за да търсят романтични пейзажи. Намерили ги в Саксония, недалеч от Дрезден, където Елба пресича високите части на Пясъчниковите плани...
Освен че чисти артериалните плаки, билката се използва и при смущения в кръвоносната система, миоми на матката, мастопатия на млечната жлеза, фиброми, аденоми, нощно напикаване. Отварата се приема и з...
Английската дума fusion се превежда като сливане или сплав. А ако говорим за стила, фюжън означава съчетание на несъчетаемото, необикновени решения, излизащи извън рамките на приетите стереотипи. И ощ...
Ако на едно дете му липсва самочувствие, то може да остане белязано за цял живот. Обикновено родителите са в дъното на проблема. „За нищо не те бива” – тази фраза се чува често, когато детето се прова...