За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише.
Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги варите. Поръсете захарта, захлупете и оставете черешите да престоят 10-12 часа. После налейте 1 к.ч. вода и сложете на огъня. Варете 20 мин след като сместа кипне, като периодично обирайте пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива. Прибавете към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркайте и отстранете от огъня. Захлупете съда и оставете сладкото 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите. На другия ден разлейте в буркани и затворете херметически.
Панирани крилца Прoдукти: 1 пакет пилешки крилца, сол, босилек, черен пипер, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Накисваме крилцата във вода за 1 час, за да омекнат и станат крехки. Смесва...
Безспорно растенията за спалнята трябва да се подбират особено внимателно. Защото там нищо не бива да пречи на спокойната атмосфера. Вероятно поради това все още има хора, които смятат, че стаята, пре...
Сладко от вишни Прoдукти: 1 кг вишни, 1,25 кг захар, 1 ч.л. лимонена киселина Нaчин на приготвяне: Изчистваме плода от костилките като внимаваме да не го нараним. В съда, в който варим сладк...
Кисело зеле на глави Прoдукти: 30-35 кг зеле, 1,250 кг сол, 25 л вода Нaчин на приготвяне: Избираме зелки с тегло над 1 кг, почистваме ги от външните листа и цепваме кочаните на кръст...