За да направите сладко от бели череши, са ви необходими: 1 кг череши, 800 г захар, 1 каф.л. лимонена киселина, 1 клонче индрише.
Почистете черешите от костилките и ги сложете в съда, в който ще ги варите. Поръсете захарта, захлупете и оставете черешите да престоят 10-12 часа. После налейте 1 к.ч. вода и сложете на огъня. Варете 20 мин след като сместа кипне, като периодично обирайте пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива. Прибавете към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркайте и отстранете от огъня. Захлупете съда и оставете сладкото 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите. На другия ден разлейте в буркани и затворете херметически.
Пъстра салата с миди Прoдукти: 250 г консервирани миди, 250 г пресни гъби, 6 картофа, 1 глава целина, 1 1/2ч.ч. майонеза, сол. Нaчин на приготвяне: Почистваме продуктите и сваряваме поотделно к...
Трябва ли да пият кафе хората със сърдечно-съдови проблеми? Кардиолозите често чуват този въпрос от своите пациенти. Едни от тях по старому препоръчват да не се пие кафе, тъй като повишава кръвното...
Във връзка с южния произход на палмите техните изисквания към факторите на околната среда са високи и съществува пряка зависимост между тях. Така например при повишаване количеството на светлината, ес...
Какво може да ни отрови - алкохолът, наркотиците, въглеродният окис, живакът от счупения термометър. Храната, с която сме свикнали, също не е безопасна. При консервите съществува риск от ботулизъм. Ко...