Преди да започнем да месим, изваждаме продуктите от хладилника и ги оставяме да престоят час-два на стайна температура. В малка купичка наливаме 1 к.ч. горещо мляко, сипваме малко брашно и забъркваме рядка кашичка. Изчакваме да изстине толкова, че пръстът ни да търпи спокойно температурата й, и я смесваме с маята, която сме размили с малко прясно мляко и 1 с.л. захар. Захлупваме купичката и оставяме на топло да втасва. Разделяме жълтъците и белтъците на 8 яйца (които задължително сме извадили от хладилника поне 3-4 часа преди месенето) и поотделно леко ги разбиваме. Върху котлона разтваряме 250 г захар в 1 ч.ч. мляко и оставяме сместа да изстине. Пресяваме 1 кг брашно с 1 щипка сол, правим в средата “кладенче” и изсипваме там приготвената закваска, подсладеното мляко, разбитите белтъци и жълтъци. С намазнени ръце започваме да месим, като на части прибавяме 1 ч.ч. разтопено краве масло. Месим интензивно, докато тестото започне да прави шупли. Покриваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло да втасва. Докато тестото втасва, намасляваме си формите за печене, разделяме тестото в тях, като то трябва да заема половината от обема им, тук там слагаме накиснати в ром стафиди и повторно оставяме козунаците на топло да втасват, докато поизпълнят формите. Накрая ги намазваме с разбит жълтък, тук-там набождаме попарени и обелени от люспите бадеми, поръсваме козунаците със захар и ги печем в предварително загрята умерена към силна фурна. Оставяме готовите козунаци да изстинат във фурната.
Има хиляди начини да предпазим гърба си от изкривявания и болки. Като спим на твърдо легло, изпълняваме специални физически упражнения и... се стараем да заемаме правилна стойка през деня. Дамска...
Ако имате вила или селска къща, със сигурност знаете, че дървените части често се поразяват от дървесни гъби. По принцип по-често страдат онези части, които постоянно са овлажнени и в същото време са ...
Пълнени картофени кюфтета Прoдукти: 1 кг картофи, 1 яйце, сол, мазнина за пържене; зa плънката: 300 г телешко месо, 4 с.л. олио, 1-2 глави лук, 1 зелена чушка, 1 парче джинджифил, 2-3 зърна бахар...
В последно време зъбите ми започнаха да реагират болезнено на сладко, кисело, горещо, студено. Казват, че това става при изтъняване на емайла. Доколко това личи на зъбите и как може да се възстанови? ...