Още рецепти » Лекарствените гъби и рака

 Лекарствените гъби и рака

За ролята на лечебните гъби в борбата с рака разговаряме с д-р Христов, специалист по вирусология с 40-годишен лекарски стаж.

- Д-р Христов, Вие сте вирусолог. Защо решихте да се занимавате с фунготерапия?
- Фунготерапията или лечението с медицински (лекарствени) гъби е древна медицина, разпространена особено в Япония (от 2000 години) и в Китай (от 5000 години). От 2004 г. консултирам пациенти с най-различни заболявания как да приемат гъбите и за всеобща радост имам случаи на оздравяли дори и от рак с метастази. Обучавал съм се от руски и германски фунготерапевти, техните школи са водещи в Европа.

- Как действат лечебните гъби?
- Лечебните гъби се борят с причината на заболяването, а не с неговите симптоми. За разлика от класическата медицина, терапията с гъби се обръща към цялостното възстановяване на здравето на човека чрез постигането на вътрешна хармония в организма (хомеостаза). Това е равновесието например на минералните вещества и олигоелементите, на микроорганизмите, ензимите, хормоните, водата и на имунните клетки.

- А как се борят с рака?
- В състава на гъбите са представени балансирани от природата комплекси от различни биологично-активни вещества. Едни от тях - гъбените полизахариди (лентинан, ланостан, ганодеран, ланофил, грифолан и др.) имат мощни противотуморни свойства, които нямат аналог в растителния свят. Те стимулират Т- лимфоцитите, те пък- макрофагите и организмът започва да отделя веществото „перфорин”, един високо молекулен белтък с ензимна природа, който унищожава злокачествени клетки. Перфоринът създава отверстия във външната мембрана на туморните клетки („перфорира” ги), вследствие на което те губят течност и загиват.

- Какво бихте предписали при най-често срещаните видове рак?
- При всички тези видове рак почти винаги съветвам болния да приема най-силния комбиниран гъбен препарат „Имюн Модулатор” на фирма „Доктор Биомастер”. Той съдържа най-силните шест „противоракови” гъби и то като 40 % -тен екстракт, защото това е оптималната концентрация на полизахариди. Гъбите показват до голяма степен сходно въздействие (синергизъм) в около 2/3 от случаите. В останалите случаи всяка една от тях показва специфично по-голяма сила на въздействие за даден вид рак, болест, орган, тъкан или система. Например: при рак на гърдата е добре да се приема освен „Имюн Модулатор” и висококачествани (с 20-40 % полизахариди) монопрепарати от гъбите Мейтаке, Агарикус Блазаеи и Кориолус. При рак на стомаха - Херициум, Рейши и Шиитаке. При рак на дебелото черво - Шиитаке, Херициум, Мейтаке. При рак на белия дроб- Рейши и Кордицепс. При рак на простатата - Агарикус Блазеи и Мейтаке.

- Значи могат да се приемат едновременно няколко вида гъби?
- Не само може, ами и го препоръчвам. Всяка гъба подпомага действието на другите и така ефектът се увеличава (мултиплицира) многократно. От друга страна те взаимно контролират евентуалните странични действия на някои от тях. Всички големи резултати при лечение на болни съм постигнал с използването на комбинация от няколко гъби.

- Каква е разликата между евтините и скъпите гъбени препарати?
- Наистина има гъбени препарати, носещи името на една и съща гъба, но единият струва 14 до 30 лв, а другият - 60 лв. По-евтините гъбени препарати са приготвени само от мицела на гъбата, който се размножава за около 10 дена във вани, пълни с трици. Скъпите продукти се приготвят от спорите и най-вече от плодното тяло на гъбите, които са отглеждани от 6 до 12 месеца в специални екологично чисти райони при условия, максимално близки до естествените. За тези месеци гъбите натрупват голямо количество полезни за човешкия организъм вещества. След това при внимателно изсушаване и стриване се получава гъбен прах, който може да бъде използван под формата на чай, таблетки или капсули. Екстрактите, приготвени от тези гъби са много по-активни от онези, които се приготвят от мицелите на същите гъби.

- Може ли да се приемат гъбите и по време на лъче- и химиотерапия?
- Особено при такива терапии гъбите могат и трябва да се приемат, даже е по-добре да се приемат още преди пациентът да е започнал химио- или лъчетерапия. Лечебните гъби намаляват в голяма степен негативните странични ефекти от химиотерапията и лъчетерапията.

- Какви други натурални продукти бихте препоръчали при онкологични заболявания?
- Бих посочил два много популярни природни имуномодулатора. Това е една смес, известна като „Рецептата на Падре Романо Заго” и има невероятни случаи на излекуване с нея, описани в книгата на Романо Заго „Ракът може да бъде излекуван”. Вторият продукт за първи път използван в Канада и САЩ, а сега вече много популярен и в Европа се нарича „ЕИСАК”. Това е билкова смес, която от 1922 г., през която става популярна, до днес, е избавила от онкологични заболявания хиляди хора по света.

ЛЕЧЕБНИ ПРОДУКТИ ОТ ПРОЧУТИТЕ ГЪБИ

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Ваната – как се подържа

Въпреки настъплението на душкабините ваната все още присъства в много домове. Но наред с употребата им, трябва да знаем как да я поддържаме и почистваме, за да я предпазим от повреди и замърсявания. ...

Пролет иде - засаждайте вече лозите

Още при първа възможност. Стига температурата да се задържа над нулата и почвата да не е много влажна. Не че отложите ли за в по-късна пролет, например през април, ще претърпите пълен неуспех. И тогав...

Майнау - островът на цветята

Намиращият се в земята на граф Бернадот остров Майнау често е наричан “Остров на цветята”. „Добре би било да съм кралица, но и да съм графиня не е лошо” – обичала да казва жената на графа. В уникал...

Всички бръчки са... преждевремeнни

Ha нашите майки определено им е било по-лесно с грижите за външността. По тяхно време на пазара не е имало безчетно число кремове, а и те надали са подозирали това, което ние днес знаем. Какво знаем л...

Начало