Още рецепти » Подходящи играчки за бебето

 Подходящи играчки за бебето

Днес изборът на играчки дори за най-малките е извънредно голям и понякога затруднява родителите. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат.
Играчката не само трябва да заинтригува малчугана, но и да развива неговите способности. Особено важно е да се убедите, че тя е безопасна за него и многофункционална, за да си служи с нея по различни начини в зависимост от нивото си на развитие и настроението.

От раждането до 6 месеца

На тази възраст бебето не трябва да се стимулира прекалено много, защото се уморява бързо. Легнало в креватчето или седнало в кошарката, на него са му необходими само няколко играчки: например гумени и пеещи животни - някои от тях дръжте постоянно там, а останалите сменяйте, за да поддържате интереса и любопитството му будни. Специално внимание обърнете на дрънкалките: трябва да са в ярки цветове, да могат да се мият, бебето да ги хваща лесно с ръчичка и да ги дъвче.

От 6 месеца дo 1 година

Малкото същество вече иска да хваща, да хвърля, да пъха в устата си. Трябва да намерите с какво да задоволите неизтощимата му енергия. Сега е време за играчките, които се поставят на пода, преместват се лесно или се движат. Осигурете му и гумени патета за ваната, плюшени животни за леглото, малки книжки от картон или пластмаса. Необходимо: Кутия с капак, която то лесно да пълни или изпразва. Заложете на качеството, така играчките ще изтраят по-дълго, без да се разпаднат.

Между 1 и 2 години

Бебето се превръща в малко момченце или момиченце. То има нужда да експериментира, да научава нови неща. В момента, в който проходи и стане по-сръчно в ръцете, пред него се отварят куп възможности: играчки за хвърляне и бутане, конструктори, бои за рисуване. Ако му купувате свирещи предмети, уверете се, че не издават фалшиви звуци.
Клaсико: Детско телефонче (щом не искате да се забавлява с вашия) и камион с платформа.

От 2 дo 3 години

Детето навлиза в света на въображението. Занимава се с игри от типа на „Лего", строи гаражи и ферми. За момичетата изберете истинска кукла. А за двата пола не забравяйте пъзела и игрите с правила (Домино), материалите за творчество - рисуване, лепене, не пренебрегвайте кофичката и лопатките за пясък.
И, разбира се, време е и за книжките с приказки, които вие ще им четете.

Автор: Весела Гигова

Представяме Ви:

Гарнирани пити (пици)

Пица “Маргарита” Прoдукти: 500 г готово тесто, 360 г домати, 2 скилидки чесън, 12 листенца пресен босилек, 180 г сирене “Моцарела”, 120 мл зехтин, захар, черен пипер, сол Нaчин на приготвян...

Дворната оранжерия

Оранжерията e винаги желаният помощник на всеки който има дворно място или извънградска вила виладжия, мечтаещ да прибере по-рано екологично чиста и богата на витамини реколта. Оранжерията е продъл...

Вододисперсна боя за метални повърхности

Писмото Известно е, че преди време възможността да се боядисат метални повърхности с вододисперсна боя се приемаше за нереална. Та нали желязото - най-популярният метал, се окислява в присъствиет...

Вгледайте се в... очите си

Често казват, че те са огледалото на душата. Може би, но всъщност сигурно е само едно - очите ни издават умората, стреса, злоупотребата с някои изкушения, липсата на достатъчно сън. По състоянието на ...

Начало