Във времето на гурме менютата, смятани за върха на изтънчените кулинарни наслади, темата за селската храна отново излиза на преден план. Позабравена през годините, но не изгубила своя неповторим вкус, тя предлага рецептите на майките и бабите ни, за да ни напомни за гозбите на нашето детство и чрез нас да покаже на децата ни колко са прекрасни и истински. Днешната мания за здравословното хранене, не изключва удоволствието от аромата на селските гозби – неподправени, ухаещи на свежи подправки и билки от градината, носещи дъха на миналото и гарнирани с много топлина. Селските ястия са храна за семейството, за приятелите и за всички, които искат да се потопят в традицията и да похапнат нещо много вкусно. Тайната на техните рецепти освен всичко друго е и радостта, с която са правени през годините, без значение дали става въпрос за боба в гърне или за киселото зеле с месо. Или пък за оная гореща пилешка супа, която някога са приготвяли нашите баби и са я слагали на трапезата с цялата обич на своите сърца.
Нека си припомним тези рецепти и да ги пренесем от миналото в настоящето и бъдещето като скъп и много вкусен спомен и да ги завещаем на нашите деца. Така ще опазим традицията и още поколения напред ще се наслаждават на простичките, но безкрайно вкусни селски гозби.
СЕЛСКИ ГОЗБИ
В тази книга са събрани над 300 оригинални, вкусни и практични рецепти за традиционни селки ястия. Рецептите са изпробвани и са лесно изпълними.
.
Търсете от 7 НОЕМВРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
• като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
• като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
• като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.
Ако закупите книгата директно от издателството цената е промоционална: 5 лв. + цената за доставка.
За древния ботаник Диоскорид неразтворените пъпки на цветето приличали на сивите делфини, които обитават Йонийско море. И той го кръстил делфиниум. Това е и днешното му ботаническо име, което използва...
Този химически елемент е жизненоважен за всички функции на организма, защото участва в синтеза на най-важните управляващи го хормони. Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жле...
Мекици с мая Прoдукти: 400 г брашно, 250 мл вода, 20 г мая за хляб, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар,1 1/2ч.ч. олио. Нaчин на приготвяне: Стриваме маята заедно със захарта и разреждаме с малко затоплен...
Панирани крилца Прoдукти: 1 пакет пилешки крилца, сол, босилек, черен пипер, олио за пържене. Нaчин на приготвяне: Накисваме крилцата във вода за 1 час, за да омекнат и станат крехки. Смесва...