Във времето на гурме менютата, смятани за върха на изтънчените кулинарни наслади, темата за селската храна отново излиза на преден план. Позабравена през годините, но не изгубила своя неповторим вкус, тя предлага рецептите на майките и бабите ни, за да ни напомни за гозбите на нашето детство и чрез нас да покаже на децата ни колко са прекрасни и истински. Днешната мания за здравословното хранене, не изключва удоволствието от аромата на селските гозби – неподправени, ухаещи на свежи подправки и билки от градината, носещи дъха на миналото и гарнирани с много топлина. Селските ястия са храна за семейството, за приятелите и за всички, които искат да се потопят в традицията и да похапнат нещо много вкусно. Тайната на техните рецепти освен всичко друго е и радостта, с която са правени през годините, без значение дали става въпрос за боба в гърне или за киселото зеле с месо. Или пък за оная гореща пилешка супа, която някога са приготвяли нашите баби и са я слагали на трапезата с цялата обич на своите сърца.
Нека си припомним тези рецепти и да ги пренесем от миналото в настоящето и бъдещето като скъп и много вкусен спомен и да ги завещаем на нашите деца. Така ще опазим традицията и още поколения напред ще се наслаждават на простичките, но безкрайно вкусни селски гозби.
СЕЛСКИ ГОЗБИ
В тази книга са събрани над 300 оригинални, вкусни и практични рецепти за традиционни селки ястия. Рецептите са изпробвани и са лесно изпълними.
.
Търсете от 7 НОЕМВРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
• като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
• като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
• като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.
Ако закупите книгата директно от издателството цената е промоционална: 5 лв. + цената за доставка.
Мнозина от нас се оплакват, че устата им пресъхва. Това най-често се случва в напрегнати ситуации, например по време на изпит или когато трябва да изнесем доклад пред по-голяма аудитория, а понякога д...
Домашна баклава Прoдукти: 0.5 кг фини кори за баница, 0.5 кг орехови ядки, около 400 г. масло, 1 ч.ч. захар, канела; зa сиропа: 4 ч.ч. захар, 2.5 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. мед, лимонова кора, канела,...
Коледна питка с ядки Прoдукти: 700 г бяло брашно, 1 яйце, 15 г мая, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 с.л. маргарин за готвене, олио за тавата, 1 жълт...
Многогодишните части на главината - стъблото, рамената и кордоните, както и тяхната височина и пространствено разположение определят формировката (формата) на резитбата. В зависимост от височината на ...