От незапомнени времена зелето храни и лекува хората. То присъства на българската трапеза и е незаменимо, защото съдържа големи количества витамин, който засилва съпротивителните сили на организма и улеснява усвояването на желязото. Освен това зелето е отличен източник на бетакаротин, ензими, сяра, калий, калций, магнезий, фосфор, хлор, манган. Как да отгледаме най-хубавото зеле в своята градина. За това ще ви помогне книгата
Отглеждане на зеле
В нея на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на крушите: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, най-подходящите сортове, основните агротехнически мероприятия. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат зелевите насаждения, както и средствата за защита. Освен широко разпространените в България главесто зеле и карфиол, в книгата са описани и не толкова популярните, но все по-често срещани на нашата трапеза алабаш, броколи, брюкселско и китайско зеле.
Откъде може да се закупи?
Книгата „Отглеждане на зеле” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Убеждението, че в розовата градина трябва да има само розови храсти, вече отдавна не е в сила. Днес розите имат съседи, спътници, без които нито една градина не може. Например храстовидни рози като &q...
Очарователни, когато са красиво разположени върху лицето или деколтето, напоследък бенките все по-често тревожат дерматолозите, които ги наричат „бомба със закъснител". Кои са причините за преобр...
Нолина е интересна най-вече с формата на ствола, която е бутилкообразна и е един вид резервоар за влага през сухите периоди. В естествената си среда нолината е необикновено дърво, достигащо на височин...
Маринована риба За мариноване са подходящи почти всички видове риба. Слагаме почистената от вътрешностите и люспите (ако има такива) прясна риба за 30 мин в саламура, приготвена от вода и сол в с...