27.09.2022 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 5260 |  0 
Снежен човек пази камината
Всяко дете очаква с голямо нетърпение първия сняг. И щом бялата пелена покрие земята, започват бързо да "никнат" малки, големи и още по-големи снежни човеци. Нашият "снежен" човек е малко по-специален. Той не се бои от топлото и гордо краси масата, шкафа, дори камината.


Необходими материали:


3 различни по големина топки от пластичен материал, тънка дълга пръчица, няколко стръка бели хризантеми, 1 морков, няколко плодчета от къпина или малина, цветна панделка, дрянови клонки, спрей изкуствен сняг или брокат.


Изработка:

1. Накъсайте малките цветчета от хризантемите, като им оставите 1-2 см от дръжки те.


2. В най-голямата топка забийте пръчицата, като я фиксирате точно в средата.


3. Цветовете на хризантемата набодете плътно едни до други, докато покрият цялата основа.


4. След това поставете средната по размер и "облечете" и нея с белите цветчета. Направете същото и с третата топка. Тялото на нашият зимен приятел е вече готово.


5. Морковът ще му послужи за нос, а горските плодове - съответно за очички и копчета. През тях предварително промушете тънка тел, с която да ги закрепите по местата им.


6. Забийте дряновите клонки от двете страни на фигурата, а от цветната панделка направете шалче.


7. Накривеният калпак е запазена марка на снежния човек. Ние използвахме готова цилиндрична шапка (закупена от магазин за карнавални стоки), но вие може да изработите свой авторски модел.


8. За да добие истински снежен блясък, напръскайте отгоре Снежко с изкуствен сняг или брокат. Вариант е също да го навлажните и да посипете със захар.


9. Върху захарта за по-добра фиксация пръснете малко лак (може и за коса).


Сега любимият снежен герой може да бъде част от празничната украса у дома, без риск топлината да го превърне в локва с вода.
22.12.2011 г. / Мариета Тодорова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022