Още рецепти » Да почистим дома от негативна енергия

 Да почистим дома от негативна енергия

Вероятно неведнъж сте забелязвали, че в един дом се диша леко и спокойно, а в друг се създава впечатление, че сякаш нещо ви дави, не ви позволява да се отпуснете… От такава къща на човек му се иска да побегне без дори да се огледа и никога повече да не се върне в нея.
Едно е, когато този дом не е вашият - ако ви се налага от време на време да го посещавате, не се задържайте дълго. Съвсем различно е, ако започнете да усещате подобно натрупване на негативизъм у дома си - трябва спешно да предприемете контрaмерки.

Как проверяваме негативната енергия

- Най-простият начин да проверите дали над жилището ви тегне негативна енергия, е да запалите църковна свещ и да се разходите с нея из всички помещени, включително банята, кухнята и мокрото помещение. Ако свещта започне да дими, пламтейки неравно, чува се пращене, значи, че в аурата на дома ви се е намесило нещо неприятно, а понякога и разрушително. Общото нагнетяващо усещане, нежеланието да си останете вкъщи и рязко намалелите гостувания на приятели у вас, умножено по „неадекватното поведение” на свещите - всичко това е ярък сигнал, че е време да действате.
- Друг начин да проверите дома си е като наблюдавате поведението на домашните си любимци. Те първи чувстват присъствието на злото, започват да нервничат, стремят се да спят на прага на вратата и често се опитват да изскачат от апартамента в асансьорната клетка. При особено тежките случаи животните или изчезват от дома, или отказват да се хранят и започват да боледуват без видими причини.
Ако нямате домашно животно, можете да помолите ваши приятели или съседи да ви „заемат” своя питомец - само да ви погостува. Но запомнете: животното трябва да бъде поначало спокойно и дружелюбно, защото неадекватното зверче във всички случаи би нервничело в непознатата обстановка.
- Още един „детектор” на негативите представляват стайните растения. Ако изведнъж те започнат да боледуват и умират, въпреки присажданията, смяната на почвата и торовете, значи, че в дома ви става нещо неприятно. Но има и определен по-особен нюанс - понякога, когато цветята реагират на отрицателните натоварвания наоколо, те поемат част от негативизмите върху себе си за сметка на този, който се грижи за тях. Друго яче казано, жертват се за стопанина си.

Защо се появява негативната енергия

Причина за възникването й в жилището може да бъде целенасочено „разбъркване” на неговата аура или на тази на обитателите му, което бива съпроводено с появата на предмети, недонесени от вас в дома ви - например игли в предвходната изстривалка, рамките на прозорците и в меката мебел, а също така, всякакви предмети с неизвестен произход.
Друга причина за наличието на негативна енергия може да бъде разположението на жилището в така наречената „черна зона”. Това се определя много лесно. Енергията на дома е негативна, ако, независимо че живеете по-високо от втория етаж, в апартамента ви няма СОТ-отова връзка и покритие на мобилния телефон.
Следваща причина: Постоянното пребиваване в жилището на човек, непрекъснато завладян от черни мисли, или честите посещения на някого, който искрено желае злото на домакините. В този случай негативите имат свойството да се натрупват, а след това да притесняват обитателите на помещенията, предизвиквайки скандали помежду им, неадекватни действия и болести.
Продължаваме с причините: Смъртта на човек, който е боледувал дълго и мъчително. Въобще, сериозните и продължителни болести, съпроводени с жалби, сълзи и стонове, разваля ужасно аурата на дома. Затова е най-добре жилището да се почисти веднага - докато отрицателната енергия не се впие в стените му. А по време на боледуването не би било зле да изгорите клонки от жълт кантарион и да окадите с тях всички помещения - това помага и за оздравяването на болния. Може да се използват и пакетчета сушен градински чай - парата от него гони тъмните сили.

Почистваме жилището от негативите

Най-действеният начин е да повикате свещеник, който да освети по всички правила помещенията. Това практически сработва във всички случаи с изключение може би, на апартаментите, разположени в „черна зона”.
Но преди да се обърнете за помощ към отчето, опитайте сами да се справите със ситуацията. Като начало, старателно потърсете чужди, непознати ви вещи във всяко кътче на дома си. Бъдете много внимателни - търсете по ъглите, в изостанали съдове, около входната врата и дори от двете страни на асансьорната клетка. Накрая, след като са налице всички „диверсанти”, съберете ги накуп, изнесете ги от къщи колкото се може по-далеч. Запалете всичко с очистителна молитва, а каквото остане, закопайте го в земята. Когато всички приключи, задължително осветете дома си - самостоятелно или със свещеник. Не пропускайте да запалите стръкче мащерка - тя ще изгони остатъците надалеч. Но и това не е всичко. Постарайте се да откриете „доброжелателя”, който ви е подхвърлил разрушителните „сюрпризи”, и прекратете посещенията му в дома ви.
Ако причина за негативната енергия е станал някой от вашето семейство или не можете да предотвратите честите визити на някого, който има твърде много черни мисли, създайте постоянна „система за почистване”.
Добре чистят аурата на дома растенията. Затова можете да изберете едно от дърветата-вампири, поглъщащи негативната енергия. Засадете клонче в буца пръст и поставете полученото стайно растение там, където човекът с черните мисли се настанява най-често. Към дърветата-вампири се отнасят: трепетликата, тополата, черешата, люлякът, липата. Можете също така, да направите декоративна композиция от зърна на царевица, ръж или овес - те също поглъщат негативите - и да я поставите в „зоната на риска”.
Внимание: Стремете се самите вие да да се намирате колкото е възможно по-далеч от местата, предназначени за „лов”, те са предназначени за човека, който разваля аурата на дома ви. В осталите помещения, тоест там, където „черният човек” пребивава крайно рядко, а вие доста по-често, разположете дървета-донори и зърна-донори: бреза, дъб, клен, бор, елда, пшеница или ориз. Те ще напоят аурата с положителна енергия. Естественно, достатъчно е да използвате едно от изброените „лекарство”, не е нужно да са всичките.
В случай, че домът ви се намира в „черна зона”, ще ви се наложи постоянно да чистите аурата на дома си. Разбира се, от това телефонът ви няма да се сдобие със сигнал, но можете да се избавите от общото подтискащо впечатление. А и техниката ще започне да се чупи значително по-рядко. За целта използвайте домшните растения в саксии. Но помнете, че остролистнте палми сами по себе си са проводници на негативна енергия, затова при проблеми с аурата в дома, не бива да ги използвате за украса. Акцентирайте върху здравеца, той излъчва жизнена сила и енергия. Колкото повече стръкчета насадите, толкова по-леко ще се диша у вас. Само не пропускайте да се грижите внимателно и редовно за растенията си.
След посещението на човек, от когото е останало неприятно депресивно усещане, почистете глава лук и я оставете на масата в помещението, където гостът ви е прекарал повечето време. През нощта лукът ще попие всички негативи. На сутринта го увийте в найлонов плик, завържете го добре и възможно най-бързо го изнесете от къщи.

Как да защитим дома от негативната енергия

- Приемете за правило поне веднъж месечно да обхождате дома си със запалена свещ и, прекръствайки се, да прекаждате ъглите и да пръскате със светена вода във всички помещения.
- На входната врата закачете венец от брезови клонки, той ще уплаши всички отрицателни енергии, които се опитат да се доберат до дома ви. Такива свойства притежава и иглата, забодено от вас (а не от някого другиго!!!) в предвходната постелка от страна на жилището.
- Не оставяйте в дома си напукани съдове, стари и ненужни вещи. Н това учи дори Фен-шуй. Целият този боклук привлича негативната енергия и забавя течението на положителната.
- Същото се отнася и за общата чистота на помещенията - колкото по-често и щателно почиствате, толкова по-големи са шансовете ви, да не попаднете под потока на лоши енергии и да защитите своя дом от проникването им.
- Веднага се отървете от счупените огледала - дори да са само одраскани или спукани. Присъстствието им в дома е недопустимо, то създава такъв вихър от негативи, че последствията могат да бъдат непредсказуеми.
- От негативните енергии пазят и всички видове обреди. Правете ги винаги, когато можете - не губите нищо, пък и домът ви по-често ще се изпълва с настроение.
- И най-важното - постарайте се да не пускате вкъщи хора, които предизвикват у вас отрицателни емоции или след визитата, на които ви боли силно глава, задушно ви е, присънват ви се кошмари.
- Нека ви сметнат за нелюбезна и невъзпитана, но ако някоя досадна съседка час по час звъни на вратата ви и ви действа на психиката, не я пускайте дори до прага. Вашият дом е вашата крепост и вие имате пълното право да го защитавате от всякакви негативи.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Пролетни баници

Клин със спанак Прoдукти: 2 ч.ч. брашно, 1 кг спанак, 1 ч.ч. разтопено краве масло, 1 ч.ч. ориз, 250 г натрошено сирене, 7 яйца, сол. Замесваме меко /банично/ тесто от брашното, 1/2ч.л. сол, 1...

Какво представлява венецианската мазилка?

Историята разкрива, че корените на венецианската мазилка съвсем не са във Венеция, както би следвало от нейното наименование. Нейният състав и техника идват от древния Рим, където мраморът е бил един ...

Познавате ли правилата на присаждането

Присаждането е основният начин за размножаване на дървесните, а и на някои храстовидни овощни видове. Чрез него се запазват качествата на сортовете в продължение на десетки, а и на много повече години...

Маслината ще украси двора ви

Маслината е едно от най-древните културни растения, с произход от Средиземноморието. Дървесината й е много цена за резбарството, поради своята твърдост и еднороден строеж. Тя е типично растение на су...

Начало