Още рецепти » Фен Шуй в спалнята

 Фен Шуй в спалнята

На древния език на китайските мандарини Фен Шуй означава буквално „вятър и вода". Изкуството с елементи на философия съществува от 4000 години, а целта му е да ни научи как да подредим дома си така, че животът ни да стане по-щастлив, да се радваме на непоклатимо здраве, материален успех и много любов. Според Фен Шуй всичко, което ни заобикаля, дори най-дребните детайли от интериора, може да бъде полезно или вредно за нас в зависимост от това, дали сме организирали правилно жизненото си пространство.

Основните принципи на Фен Шуй важат с особено голяма сила за спалнята, където прекарваме от шест до девет часа на денонощие. За да бъде сънят ни пълноценен и да ни зареди с енергия и добро настроение, за спалнята си трябва да изберем спокойно помещение, огрявано от слънцето още от сутринта. Чудесно би било, ако тя е разположена на северозапад, север или запад, като северът е особено благоприятна посока за страдащите от безсъние, а северозападът - за хора с малки деца.

Идеалната спалня

1. Осветлението е меко и индиректно, за предпочитане от няколко източника. Лампите непременно имат абажури.
2. Ако държите на зелените растения, изберете такива с широки заоблени листа, защото действат успокояващо върху психиката.
3. Желателно е да разполагате с достатъчно шкафове, инсталирани само на една от стените, за да приберете в тях всичките си дрехи.
4. Най-добре съхраняват енергията дървените легла с рамка, на която да подпирате възглавницата си. Поставете леглото така, че от него да можете да виждате и вратата, и прозорците.
5. Спалното ви бельо трябва да е от естествени „дишащи" материи като лен или памук в меки, неагресивни цветове. Всяка сутрин оправяйте леглото си и не го оставяйте разхвърляно през целия ден.
6. Постарайте се мебелите в спалнята да имат заоблени ъгли. В най-лошия случай направете така, че нито един остър ъгъл да не сочи към леглото ви, защото ще се нарушат здравето и душевното ви спокойствие.
7. Най-доброто решение за спалнята е подът да бъде от дърво или покрит с антистатичен мокет, който не съдържа синтетични влакна.
8. Завесите гарантират спокоен сън, затова ги събирайте плътно, преди да си легнете, дори ако оставяте прозореца отворен.
9. Стените, боядисани в меки пастелни тонове, ускоряват заспиването и гарантират приятни сънища.
10. Не окачвайте картини, поставени под стъкло. Ако искате в спалнята ви да цари любовна хармония, те, както и осветителните тела и нощните шкафчета, трябва да са по двойки.

Внимание!
Огледалата в спалнята поглъщат вашата енергия и ви пречат да се разтоварите от умората, натрупана през деня. Ако имате огледала, прикрийте ги с нещо или ги поставете така, че да не сочат към леглото. Имайте предвид, че всички метални, стъклени и мраморни повърхности могат да нарушат съня ви и да го населят с кошмари.

Леглото

Разположите ли леглото си според принципите на Фен Шуй, няма начин това да не се отрази благоприятно върху живота ви. Спете на матрак от естествени материи и без пружина, която създава магнитно поле. Освен това се постарайте под леглото ви да няма нищо, за да може положителната енергия да циркулира, без да среща пречки, Най-важно от всичко обаче е накъде ще сочи главата ви.
Север. Търсите ли спокойствие и безметежност, спете с глава в тази посока. Все пак рискувате животът ви да стане прекалено скучен. Специалистите по Фен Шуй са на мнение, че северът е най-подходящ за много възрастни хора, които искат да си отидат от света в мир със себе си и с околните.
Североизток. Посоката е прекалено стресираща и изнервяща. Тя не е за хора, натоварени с големи отговорности и склонни към преумора. Спите ли на североизток, ще се будите често през нощта и ще имате кошмари. На другия ден няма да можете да се съсредоточавате и ще бъдете склонни да създавате конфликти.
Изток. Това е идеално решение за много млади или пък за много амбициозни хора, които търсят блестяща реализация в живота. Изтокът стимулира творчески решения, освобождава от комплексите, улеснява контактите, гарантира израстване в служебната йерархия, както и материални придобивки.
Югоизток. От тази посока можете да очаквате добро здраве, разбирателство в семейството, помощ в устояването на принципите. Югоизтокът ви позволява да започнете живота си отново, ако сте преживели драматична раздяла или загуба на любим човек, както и да намерите сили да загърбите миналото.
Юг. Сънят ви няма да е особено спокоен. Другият риск, който крие югът, е да се карате често с партньора си и да не се разбирате дори за дреболии. Все пак и тази посока има своите добри страни. Така например тя ви позволява да събудите позаспалата страст и гарантира горещи любовни нощи.
Югозапад. Спокойна и благоприятна посока, която осигурява хармонични отношения с партньора. За жалост тя ви прави прекалено предпазливи, а който се страхува да поеме и най-малкия риск, не печели нищо от житейската лотария. На всичко отгоре краката ви сочат на североизток, а това означава нестабилност.
Запад. Ще спите спокойно, с лекота ще постигате всичко, ще бъдете доволни от себе си и щастливи в любовта. Все пак внимавайте - късметът може да ви направи лениви и да ви отнеме инициативността. Липсата на амбиции пък води директно към провал или стагнация.
Северозапад. Посоката се асоциира с голяма власт и съответно с отговорност за много хора. Тя е подходяща за личности, изявени в политиката и бизнеса. Носи житейска мъдрост, примиряване с неизбежното, воля за напредък. Северозападът е идеален и за семейства с много деца.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Безплатната вода от небето

Една от най-големите опасности, които дебнат човечеството, е нарастващия недостиг на вода. Разумното й използване днес е гаранция, че утре няма да страдаме от безводие. В търсене на ефикасни начини за...

Как да се лекуваме с глина

Глината отдавна се използва като лечебно средство както за компреси и промивки, така и вътрешно. Вътрешната употреба на глината води до ефективно изчистване на организма. Тя обира токсините, гнилостн...

Изберете си дърво с плачеща корона

Тънки, нежни клони, срамежливо сведени към земята. Те не се опитват да достигнат слънцето, а смирено му се покланят. Играта на вятъра в тях е приказно красива. Дърветата с плачеща форма са най-романти...

С репей и мед се излекувах от артроза

Много хора страдат от артроза. Болките са мъчителни. Една година се превивах от болки в коляното и не можех да ходя нормално. Пиех и медикаменти, но те не ми помогнаха. Успях да се излекувам с много п...

Начало