Още рецепти » Етажерките

 Етажерките

Етажерките в дома – никой не може да отрече тяхната функционалност. В същото време те персонализират стените, а и можем да ги аранжираме по свой вкус – истински стил на живот, приложим в жилището.

Покажи ми какво ползваш всеки ден и ще ти кажа кой си.

Етажерките афишират и разкриват без компромис своя информация, ако предметите върху тях са красиви, както и историята на своите собственици. Те имат място на всяка стена в дома и позволяват реализирането на разнообразни комбинации, при това лесни за изпълнение.
Над работното бюро етажерката е на почит. Висяща, разделена на отделни участъци, тя осигурява всичко необходимо за ежедневните задачи. Такава етажерка можете да поръчате при майстор мебелист или да си я изработите сами според пространството, с което разполагате на стената и размерите, които ви удовлетворяват. За окачване използвайте традиционните дюбели и винтове. Окачени както трябва, няколко етажерки оформят ансамбъл, заемайки централно място над работното бюро.

Игра с конзолите

Солидно фиксирани към стената, по-дълги или по-дълбоки, етажерките позволяват и да бъдат размествани, както и да бъдат декорирани, без да се нарушава полезната им функция. Метал, дърво и дори бетон – всичко може да послужи за украса на ансамбъла. Решението за повече мобилност може да бъде окачването на метални стойки, монтирани на стената. Добра практична идея е също така ползването на етажерки, които се състоят от две или три чекмеджета.
Дървени трупчета, монтирани на стената, също служат за оригинално окачване, придавайки рустикален стил на стаята. Освен сух бор, можете да използвате и различни архитектурни елементи, както и модели от ковано желязо или резбовано дърво. А диапазонът на различните цветове или цветовите смеси е неограничен.

Домакинските съдове – винаги под ръка

Никой не отрича: само един поглед е достатъчен, за да се оцени скъп и уютен ли е домът. Предметите, още повече ежедневните, именно в кухнята служат и за декор. Игриво и закачливо и в същото време удобно могат да бъдат разположени кухненските сервизи. Кухнята може да бъде старинна или модерна – по ваш избор. За да получите професионална обстановка, окачете метални етажерки от неръждаема стомана над работния плот. Информирайте се обаче предварително за качеството им.
За да направите уникална етажерка за кухненски съдове с оригинален старинен привкус, се нуждаете единствено от двете си ръце. Окачете етажерките на стената една до друга. Забийте предварително наполовина малки неръждаеми гвоздейчета в стената, за да маркирате формата на бъдещото си творение. Забъркайте гипс (в малки количества) и моделирайте с ръце със закръглени форми рафтовете по свой вкус. След това загладете с малка фина шпакла и боядисайте в бяло. Кухнята ви добива изключително артистичен и автентичен вид.

Оживяват стените и скъсяват височините

Холът е окъпан в слънчева светлина през всички сезони: прозорец-врата към градината, светлина от голям плафон на тавана, стени и таван в бяло, светъл паркет... Светлина прониква и през транспарантите. Как да се оживи обстановката, която изглежда твърде студена? Една дълга етажерка, разположена под ъгъл над ъгловия диван, подредени върху нея книги и цветни предмети, пъстри възглавници на дивана, цветен килим на пода – атмосферата остава семпла, но и закачлива. Етажерката е изработена от шлифована дъска от магазина и е окачена на подходяща височина посредством дървени подпорки.

Печелете място

Етажерката не само спестява място, но може да украси и стълбището. Фиксирана е откъм тесните страни. Тук се побира малка библиотека, без да се губи място. Удобен фотьойл оформя приятен кът за четене в дългите летни следобеди.

Добре дошли в света на фантазиите!

С малко въображение етажерката е в състояние и да изненадва. Тя може да изглежда съвсем различно заради плота от бамбукови пръчки. С нея можете да внесете артистичен вид в банята например. Изработете плота от калибровани бамбукови пръчки, завързани една за друга с конопен конец. Аранжирайте няколко дискретни аксесоара върху тази полезна полица. Ако предпочитате да смените игривата подредба, нищо по-лесно: върнете се към ежедневието.

Стил модерн

Такива метални пръчки с различни дължини можете да купите от магазина. Хромираните закачалки на стената, прикрепени към нея с хромирани плочки, и металните кошнички, окачени на тях, ще поберат специфичните ви аксесоари: CD-та, книги или украшения.

Пирамида от глинени саксии в градинската барака

Керамичните саксии срещу металните етажерки? Ако е необходимо да подредите градинарските принадлежности на сухо, направете го в бараката. Колекция от саксии и няколко дъски ще свършат работа. Разположението на двата съставни елемента е приложимо за всякакъв модел. Не се колебайте да изтичате до плевнята или при отпадъчните материали от строителството, за да откриете това, което търсите, на нищожна цена. Конструкцията не може да бъде по-проста. Само се постарайте тя да бъде стабилна: височината на плотовете е съобразена с височината на саксиите, като двете подпиращи трябва да са разположени в краищата така, че да осигуряват хоризонталността на плота. Ако някоя саксия е малко по-ниска, подпъхнете дървена тресчица, за да компенсирате разликата.

Автор: Мариета Тодорова

Представяме Ви:

И кенгуруто си има цвете

Кенгурувото цвете (Anigozanthos flavidus) в родината си е известно като кенгурува лапа заради дългите си мъхести цветове. Не е лесно да се отгледа в домашни условия, но заради красотата на цветовете с...

Кога ниското кръвно налягане е опасно?

Приема се, че има наличие на хипотония (ниско кръвно налягане) - при стойност под 100/60 за възрастта до 30 г. и под 105/65 - над 30 години. Това са приетите средностатистични норми, но всеки преживяв...

Трапезата на НИКУЛДЕН

Чорба от шаран Продукти за 4-5 порции: 1 шаран, 1-2 глави лук, 2-3 моркова, 1 парче целина, 2-3 домата, 1 връзка магданоз, мащерка, девисил, черен пипер, винена киселина, сол. Нaчин на приго...

Симуланти ли са хипохондриците?

Хипохондриците не са симуланти. Не се преструват на болни, за да получат някаква изгода. Напротив, те действително се чувстват болни. Не се числят също и към групата, в която психическото натоварване ...

Начало